sobota, 20 sierpnia 2011

Roladki pieczarkowe z ciasta francuskiego

Składniki:

- Ciasto francuskie
(3 opakowania)
- 60 dg pieczarek
- suszone pomidory
- duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- koperek
- sól, pieprz
- oliwa


Pieczarki obgotować, zetrzeć na grubych oczkach tarki. Podsmażyć na cebulce. Dodać czosnek i posiekane drobno suszone pomidory. Gdy wszystko się poddusi zdejmujemy z gazu i przyprawiamy - sól, pieprz, koperek. Pamiętajmy, żeby pieczarki przyprawiać zawsze na sam koniec, wtedy zachowują najlepszy smak!

Przestudzony nieco farsz nakładamy równomiernie na ciasto francuskie. Ciasto zwijamy w roladkę i szatkujemy na drobne kawałki wielkości babeczek. Wkładamy do pieca rozgrzanego do 180 stopni na 20-25 minut. Można piec na papierze lub w foremkach do babeczek np. silikonowych, z których łatwo je potem wyjąć. Można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!

Jako że roladki przygotowywałam na urodziny dla przyszłej szwagierki, przekornie pozwolę sobie na numer The Knife. Uwielbiam ten teledysk! 


Udostępnij

1 komentarz: