piątek, 6 kwietnia 2012

Ciasteczka z musli

190 g roztopionego masła
szklanka musli
garść rodzynek
szklanka wiórków kokosowych
szklanka płatków owsianych
pół łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
70g cukru
2 łyżki kakao
łyżka miodu
1 roztrzepane jajko
40g ziaren sezamu
garść kulek czekoladowych
garść kandyzowanej skórki pomarańczy


Najłatwiejsze są przepisy, w których wystarczy wymieszać wszystkie składniki! Ten właśnie taki jest. Wszystkie wymienione składniki mieszamy i z gotowej masy formujemy kulki, które kładziemy na wyłożonej papierem blaszce do pieczenia. Zachowajmy spore odstępy, gdyż z niewielkich kulek wyrosną spore ciacha. Kulki spłaszczamy łyżką. Pieczemy 15 minut w temperaturze 170 stopni. Ciasteczka po wyjęciu będą miękkie, zostawmy je do ostudzenia na papierze. 
Zdrowe i pożywne! Smacznego! 

Przy okazji premiery nie mogę nie zareklamować chłopaków z Morozów:

 Udostępnij

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz