Składniki mokre: 1 jajko, 1 mały kefir, 60g masła
Dekoracja: rodzynki, skórka z cytryny smażona na miodzie, cukier puder
W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej łączymy kefir z jajkiem i roztopionym i ostudzonym masłem. Składniki mokre przelewamy do składników suchych i mieszamy delikatnie, ale niezbyt dokładnie, mogą pozostać w nim grudki. Ciasto wlewamy w wysmarowane masłem foremki. Posypujemy rodzynkami. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku około 15/20 minut do zarumienienia.
Ciepłe ciasteczka posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy smażonymi na miodzie skórkami z cytryny. Jakoże dużo cukru w naszych ciasteczkach, dorzucamy jeszcze trochę Psychocukru, z pierwszej płyty, na osłodę widma dnia, gdy trzeba wstać:
Udostępnij
Mniam! Spróbuję zrobić na weekend!
OdpowiedzUsuń