Składniki: 2 szklanki mąki, 3 jajka, pół szklanki cukru, pół szklanki oleju, łyżka proszku do pieczenia, 4 łyżeczki kakao, garść włoskich orzechów, garść kandyzowanej skórki pomarańczy, garść owoców goji, mały słoiczek powideł z wiśniami, zapach pomarańczowy, czekolada bakaliowa z orzechami.
Wykonanie:
Mąkę przesiewamy, dodajemy jajka, cukier, olej, proszek do pieczenia, kakao. Dokładnie mieszamy, dodajemy posiekane orzechy włoskie, skórkę pomarańczy oraz wiśnie, owoce goji, zapach pomarańczowy. Masę przelewamy do keksówki i pieczemy ok 35 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto polewam rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą nadziewaną bakaliami.
Już niedługo do kin wchodzi film biograficzny o moim ukochanym Krzysiu, póki co muzyczny przedsmak w wykonaniu Czesława i Meli:
.
Ależ to apetycznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńJaki wspaniały głęboki czekoladowy koloryt :D
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie ;D
OdpowiedzUsuń