Soja (2 duże garści)
Fasola biała (2 duże garści)
Cieciorka (2 duże garści)
2 marchewki, 1 duża cebula
3 jajka, Płatki owsiane
Sól, Pieprz, Curry, Koperek, Sos sojowy
Wykonanie:
Soję, cieciorkę i fasolę namaczać przez noc w wodzie z 3 łyżeczkami sosu sojowego. Następnie ugotować. Marchewkę ugotować, drobno zetrzeć. Składniki połączyć, dodać skrojoną cebulę, koperek, 2 łyżeczki oliwy, 2 jajka i przyprawy – wszystko zblendować by uzyskać konsystencję kotletów mielonych (afuj!). W razie potrzeby dla zagęszczenia konsystencji dodać łyżkę tartej bułki. Uformować kotlety, obtoczyć w jajku i płatkach owsianych. Smażyć na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu pozostawić w piekarniku na około 1h/1,5h (150 stopni).
Udostępnij
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz