3 szklanki mąki,
2 szklanki mleka (dla wegan wersja z wodą),
szczypta soli, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta proszku do pieczenia, koperek
jajko (dla wegan wersja bez jajka),
mrożony szpinak (lub garść świeżego)
SOS:
orzechy włoskie, czosnek,
kiełki rzodkiewki, przyprawy
1 mały jogurt naturalny
2 szklanki mleka (dla wegan wersja z wodą),
szczypta soli, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta proszku do pieczenia, koperek
jajko (dla wegan wersja bez jajka),
mrożony szpinak (lub garść świeżego)
SOS:
orzechy włoskie, czosnek,
kiełki rzodkiewki, przyprawy
1 mały jogurt naturalny
WYKONANIE:
Zmieszać składniki na ciasto (szpinak uprzednio dokładnie rozmrozić). Ciasto powinno być dosyć gęste. Usmażyć naleśniki. Naleśniki dodatkowo możemy faszerować czym nam się podoba: pieczarkami, soczewicą, owocami morza itp.
Sos: orzechy uprzednio namaczamy w gorącej wodzie i ściągamy z nich skórkę, miksujemy z innymi składnikami.
Udostępnij
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz