niedziela, 8 maja 2011

Kotlety z kalafiora i cukinii

Otwieramy Tydzień Wegetarianizmu!

Składniki:

1 średni kalafior
1 mała cukinia
1 pietruszka
4 jajka
bułka tarta,
2 ząbki czosnku, natka pietruszki
szczypta imbiru, kurkumy, soli, pieprzu

Wykonanie:
Ugotować: kalafior, cukinię, pietruszkę i 2 jajka. Wszystkie te składniki zblendować, dodając 1 surowe jajko. Jeśli masa będzie za rzadka dosypać bułki tartej. Dodajemy 2 ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz ziołowy, szczyptę imbiru oraz klasycznie kurkumę dla uzyskania żółtego koloru. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety, panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na dużym ogniu. Kotlety są lekkie i puszyste!

Jako że kotlety są ekstramocne, serwować z piosenką "Menu" zespołu Cuba de Zoo, której póki co w sieci nie można namierzyć.

Udostępnij

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz