Składniki:
1 średni kalafior
1 mała cukinia
1 pietruszka
4 jajka
bułka tarta,
2 ząbki czosnku, natka pietruszki
szczypta imbiru, kurkumy, soli, pieprzu
1 średni kalafior
1 mała cukinia
1 pietruszka
4 jajka
bułka tarta,
2 ząbki czosnku, natka pietruszki
szczypta imbiru, kurkumy, soli, pieprzu
Wykonanie:
Ugotować: kalafior, cukinię, pietruszkę i 2 jajka. Wszystkie te składniki zblendować, dodając 1 surowe jajko. Jeśli masa będzie za rzadka dosypać bułki tartej. Dodajemy 2 ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz ziołowy, szczyptę imbiru oraz klasycznie kurkumę dla uzyskania żółtego koloru. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety, panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na dużym ogniu. Kotlety są lekkie i puszyste!
Jako że kotlety są ekstramocne, serwować z piosenką "Menu" zespołu Cuba de Zoo, której póki co w sieci nie można namierzyć.
Jako że kotlety są ekstramocne, serwować z piosenką "Menu" zespołu Cuba de Zoo, której póki co w sieci nie można namierzyć.
Udostępnij
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz