poniedziałek, 23 lipca 2012

Kokosowy kalafior


Składniki: 1 mały kalafior, szklanka mąki, 2 jajka, 1/3 puszki mleka kokosowego, 3/4 szklanki wiórków kokosowych, łyżeczka curry, sól, pieprz.

Wykonanie: Z mąki, jajek, mleka kokosowego i wiórków kokosowych wyrabiamy ciasto, powinno mieć konsystencję nieco gęstszą niż ciasto naleśnikowe. Doprawiamy curry, solą i pieprzem. Miłośnicy kminku mogą go tutaj również śmiało dosypać. 

Kalafior gotujemy wcześniej i dzielimy na różyczki. Gdy lekko przestygnie obtaczamy go w cieście i smażymy na głębokim oleju aż nabierze rumieńców! 

Jest coś takiego w brzmieniu tego kawałka, co mnie urzeka, dlatego dziś po szwedzku:

1 komentarz:

  1. cóż to za niesamowita kombinacja smaków, bardzo interesująca propozycja :-)

    OdpowiedzUsuń