1 opakowanie makaronu razowego
1 opakowanie mrożonego szpinaku
pół słoika suszonych pomidorów w oliwie
1 ser camembert
3 ząbki czosnku
2 garście płatków migdałów
gałka muszkatołowa, pieprz, sól, łyżka soku z cytryny, oliwa czosnkowa
Migdały prażymy na suchej patelni i odstawiamy. W odzielnym garnku gotujemy makaron na al dente. Na rozgrzanej oliwie czosnkowej podsmażamy szpinak. Dorzucamy pokrojone pomidory suszone, ser camembert oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy do roztopienia sera. Doprawiamy do smaku przyprawami, łączymy z makaronem i posypujemy migdałami. Yes! Przepyszne i proste! W związku z tym, że po premierze Skyfall nadal pozostaję w klimacie bondowskim, piosenka z Quantun of Solace.
BOSKIE :D
OdpowiedzUsuń