poniedziałek, 4 czerwca 2012

Ciasteczka z orzeszkami i czekoladą

Składniki:

1 szklanka mąki, 3/4 szklanki cukru brązowego, 1 szklanka musli, 1 jajko, 1 tabliczka pokruszonej drobno czekolady, małe opakowanie posiekanych orzeszków ziemnych, łyżeczka proszku do pieczenia, 100gr rozpuszczonego masła, aromat pomarańczowy. 


W garnku rozpuszczamy masło. Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, cukier, musli i posiekane orzeszki. Można też dosypać trochę pokrojonych migdałów. Całość mieszamy. Dolewamy masło, aromat pomarańczowy i wbijamy jajko. Dokładnie mieszamy. Na koniec dosypujemy czekoladę. Z powstałej masy formujemy niewielkie kulki, które rozkładamy na papierze do pieczenia. Całość pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 170 stopni. 


W oczekiwaniu na wrześniową płytę Much, posłuchamy singla promującego:

                                                      

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz