czwartek, 20 grudnia 2012

Serowe paszteciki

Skład: ciasto francuskie, mała kostka żółtego sera, kapary, ostry sos na bazie harisy

Bardzo prosta i szybka przystawka na ciepło. Ciasto francuskie kroimy na 8 równych prostokątnych. Na każdy nakładamy starty na tarce żółty ser, kilka kapar oraz łyżeczkę ostrego pomidorowego sosu ajramowego, który się świetnie komponuje z kaparami. Zagniatamy pierożki i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. 

Polecam oczywiście film - Zakochani z Księżyca, bo czasem warto zarazić się dziecięcą naiwnością! 


1 komentarz:

  1. Pyszności.

    /Przepraszam, że tutaj się ogłaszam, ale może to niektórych zaciekawi: Jeśli jesteś zainteresowana i chciałabyś by więcej osób doceniło Twoje dzieła, dodaj je tutaj: katalogsmakow.pl/glowna . Strona dopiero raczkuje, ale ma na celu wypromowanie artystycznych dusz kulinarnych ;) Jest to coś na styl kulinarnego (de)motywatora. Można dodawać komentarze, polubić lub zagłosować czy się dane danie ugotuje, czy nie.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń