poniedziałek, 12 listopada 2012

Sałatka po żydowsku wg Malki Kafki

1kg ziemniaków
3 ząbki czosnku
łyżeczka cukru
2 łyżeczki octu winnego czerwonego
1-2 cebule pokrojone w krążki
estrogen świeży (wymiennie pietruszka)
pęczek szczypiorku
majonez, olej, sól, pieprz,
musztarda gorczycowa

Dobrze umyte ziemniaki gotujemy w mundurkach. Następnie kroimy w kostkę. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Smak ma być wyraźnie kwaskowy. Sałatkę można podawać zarówno w wersji na zimno jak i na ciepło. Efekt jest przepyszny! Zaznaczam, że nie jestem jedynym autorem sałatki ze zdjecia. 

I piosenka oczywiście, nie wiem czy Lana jest ok czy nie, ale ten kawałek jest bardzo ok:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz